Известие

Collapse
No announcement yet.

ремонти и срещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моята схема бачка и по честота и се регулира от 10-90% запълване.
    проблема е, че при най-доброто регулиране пак лапа над 7,5А
    Когато е със съпротивлението тока пада на 5А.
    Там няма запълване , а директно 12 волта.
    Явно е свързано с тока на подмагнитване на муфата!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• колеги кой е със софийска красавица с крив номер от пред, че днес ми напраши шпечатление .. страшна кола е тоша 33

Comment

• колеги аз пак имам питане. някой да знае каква е тая пластмасова кутия вместена отвътре зад шофиорската предна гума ,зад пластмасовия подкалник. забелязах я скоро, към нея отива едно марку4е за вакуум от всмукателния колектор некакав марку4 който идва някаде отзадната 4аст на колата и 2 жици които имат букса зад компа и през калника отиват към нея. преди неколко дни видях тези жици скъсани до буксата им и реших да вида за какво са, 4е така и я открих. някой има ли представа какво е...???
        Last edited by Stoian_wolf; d.m.y г., 21:25.
        alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

• Активен въглен за поглъщане на вредни емисии е черната кутия в предния калник, а отзад до гърлото на резервоара има още една кутия която събира бензиновите изпарения от резервоара. Еко норми с две думи.
          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• тя тази отзад я знам ако знаеш какъв го ядох с нея като купих колата ,бяха и хакнали нещо като баланс и от време на време попръцваше бензинови пари вътре в купето.... докато не изкарах пръцването отвън. ти казва6 4е тази кутия задната требва да е свързана с тази отпред ли??? а за какво са тези 2 жици и от каде им се дава ток?
            alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

• Парите от колектора и резервоара се събират в черната кутия отпред. Лично съм я цепил с брадва да видя какво има вътре ... въглен на прах. Кабелите предполагам са захранване към малка помпичка която смучи парите вътре. Боби най-добре ще обясни системата ... аз смятам в най-скоро време да я изкормя и да запуша вакума към колектора.
              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• ахааа ясно, зна4и мойта до миналата седмица не е работела ама аз и вързах скъсаните кабели...и аз ще се разровя да я поразгледам отвътре
                alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

• Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                  Парите от колектора и резервоара се събират в черната кутия отпред. Лично съм я цепил с брадва да видя какво има вътре ... въглен на прах. Кабелите предполагам са захранване към малка помпичка която смучи парите вътре. Боби най-добре ще обясни системата ... аз смятам в най-скоро време да я изкормя и да запуша вакума към колектора.
                  кабелите са за един соленоид който се управлява от еку. останалата работа я върши вакума в колектора.
                  точка

Comment

• светещи лампи

Здравейте колеги, на 233 хиляди километра извърших пълно обслужване на моя двигател 1.7 8 клапана. Мотора беше изваден и при огледа открих от къде ми се губи водата , от една тапа до термостата. Та смяна на всички тапи проверка на лагерите , смяна на главите с от ремонтирани , смяна на съединител, помпа на съединителя ,няколко втвърдени маркуча за водата,смяна на бензиновата рейка и консумативи.
                    Лагери и сегменти не съм сменял защото са в нормите, цилиндрите нямат ръб.
                    След всичко това двигателя мърка на бензин и на газ, компресия 12 на всички цилиндри.
                    Появи ми се един проблем с който не мога да се справя.След като запаля двигателя остават да светят лампите на бензина , температурата и една лампа с въпросителна на нея.Всички други лампи изгасват като запаля двигателя. Преди да сваля двигателя тези три лампи изгасваха след 5 секунди. Всички уреди на таблото работят нормално. Ясно ми е че съм забравил някоя букса но не открих такава. Ако може да ме насочите къде да търся .
                    ALFA ROMEO 33 1.7 IE с климатикsigpic

Comment

• виж датчика за температура на еку-то. намира се от вътрешната страна до колектора но малко долу , от пасажерската страна.
                      точка

Comment

• Тези оставащи да светят лампи са свързани с Алфа Контрола (би трябвало да имаш такъв) и нямат нищо общо с инсталацията на мотора. По-скоро нещо с буксите свързани с датчиците, които ги следи въпросният Алфа Контрол. Може би полавък на охладителна течност, може би пръчката за нивото на маслото или пък нещо друго.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• ОК утре ще проверя всички тези букси. Имам алфа контрол който си работи и не ме е подвеждал никога .

Comment

• Проблема е решен вече всичко работи нормално.Проблема беше следния, понеже имам старт бутон свързан директно от акумулатора/ мога да задействам стартера без да съм дал на контакт/ съм забравил да включа една букса от контактния ключ към стартера и се получи че мога да дам контакт с ключа но не и да запаля. Тези лампи остават да светят когато запалите колата с бутане на скорост. При мен се е получило нещо такова, давам контакт с ключа и паля със старт бутона. Включих буксата и всичко си дойде на мястото.

Comment

• Идва плюс от малките диоди на динамото и през лампата му подава и на останалите
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• момчета, някой знае ли диаметъра и дебелината на тоя о-пръстен номер 15 от картинката

за сега удрям на камък като го търся по парт номера, а скъсания го върнахме за да затворим колата естествено без да го измерим.
                                точка

Comment

Working...
                                X